• Familiebedrijf Sinds 1961
 • A-kwaliteit Materialen
 • Lokaal Aanwezig in Regio Leiden
 • Landelijk Erkend Personeel
Wij zijn 24/7 bereikbaar 071 - 5 233 239

Vertoont uw dak mankementen? Bent u nu op zoek naar EPDM of Bitumen dakbedekking? Laat dat maar over aan dakdekkersbedrijf Barendse Leiden. Wij vervangen zowel Bitumen als EPDM dakbedekking.

Beide materialen zijn duurzaam en blijven lang onderhoudsvrij. Schaft u EPDM of Bitumen aan bij Barendse Leiden, dan krijgt u zowel garantie op het materiaal als op de werkzaamheden.

Waarom

Barendse Leiden is een gecertificeerd, professioneel bedrijf dat veilig werkt volgens de geldende normen. Wij werken met de meest geavanceerde gereedschappen en materialen. Door onze professionele manier van werken krijgt u het beste eindresultaat. Vervolgens geniet u jarenlang van uw waterdichte en tochtvrije dak.

Daarom kiest u voor EPDM of bitumen dakbedekking van Barendse Leiden

 • EPDM en Bitumen dakbedekking laat u uiteraard aanbrengen door dakdekkersbedrijf Barendse Leiden. Dan wordt u namelijk volledig ontzorgd. Zodra u akkoord gaat met onze offerte, nemen wij alles voor u uit handen.
 • Alle dakdekkers van Barendse Leiden hebben opleidingen en cursussen gevolgd en zijn gediplomeerd en gecertificeerd.
 • Daarnaast hebben onze medewerkers jarenlange ervaring in het werken met EPDM en Bitumen. U krijgt gegarandeerd iemand over de vloer die verstand van dakbedekking heeft.
 • EPDM dakbedekking en Bitumen dakbedekking zijn beide duurzaam en zo goed als onderhoudsvrij. De dakbedekking is tevens van hoge kwaliteit. Barendse Leiden zorgt voor de juiste afwerking waarna u jarenlang mag gaan genieten van een waterdicht en tochtvrij dak.

 

Werkzaamheden

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking aanbrengen

De rollen met bitumineuze dakbedekking snijden we ter plaatse. We passen de maat aan op uw dak, zodat u dak perfect bedekt wordt. Hiermee sluit u een lekkage zo goed als uit.

EPDM dakbedekking aanbrengen

Ook EPDM dakbedekking snijden we op maat voor uw dak. Hierdoor past EPDM exact op uw dak. EPDM hoeft niet verwarmd te worden. We brengen EPDM koud aan op het dak door middel van lijm en dakprimer.

Garanties

Barendse Leiden geeft jarenlange garantie op EPDM en Bitumen dakbedekking. Niet alleen op de materialen krijgt u garantie, ook op de werkzaamheden.

Barendse Leiden is erkend en gecertificeerd als dakdekkersbedrijf. Wij zijn in het bezit van het VCA* certificaat. Dit certificaat is uitgegeven door Kiwa. Het houdt in dat we werken volgens de geldende ARBO-normen. Onze processen, producten en medewerkers voldoen aan diverse kwaliteitseisen.

Daarnaast is Barendse Leiden aangesloten bij de volgende brancheorganisaties:

 • Techniek Nederland. De ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel.   
 • InstallQ. Barendse is opgenomen in het erkenningenregister omdat het bedrijf beschikt over voldoende vakbekwaamheid en over een uitrusting die nodig is om installatiewerk naar behoren uit te voeren.

Het vervangen en aanleggen van EPDM en bitumen dakbedekking

Barendse Leiden houdt zich bezig met het vervangen en aanleggen van Bitumen en EPDM.

Bitumen dakbedekking – relatief goedkoop en slijtvast
Bitumen is een viskeuze vloeistof die van nature voorkomt in ruwe aardolie. Na scheiding van de andere bestanddelen, zoals benzine en diesel, blijft het zwaarste bestanddeel over. Bitumen lijkt qua uiterlijk op teer. Teer wordt echter verkregen uit hout of steenkool en is dus totaal iets anders.

Bitumen is zeer geschikt voor complexe dakvormen. Vooral voor platte en licht hellende daken is bitumen een perfecte oplossing. Bitumen dakbedekking blijft ongeveer 15 jaar onderhoudsvrij.

Bitumen is:

 • waterdicht
 • ijzersterk
 • slijtvast
 • zeer duurzaam
 • eenvoudig te verwerken
 • relatief goedkoop

Bitumen heeft:

 • hoge en langdurige prestaties
 • een uitstekende hechting
 • vele toepassingsmogelijkheden

Er zijn globaal twee soorten bitumen dakbedekkingen:

 • APP gemodificeerd Bitumen – zeer goed bestand tegen UV-straling en hoge temperaturen.
 • SBS gemodificeerd Bitumen – sterke hechting, erg elastisch en zeer geschikt voor flexibele daken.

Bij Bitumen snijden we de rollen ter plaatse bij en passen we deze aan om uw dak perfect te bedekken. Hierdoor sluit u een lekkage zo goed als uit. Bitumen wordt verwarmd voordat we het op uw dak aanbrengen.
Door middel van kiezels of drainage-tegels toe te voegen, zorgt u ervoor dat de zon geen invloed heeft op het materiaal.

EPDM dakbedekking – elastisch en duurzaam rubber
EPDM staat voor Ethyleen, Propyleen en Dieen Monomeer. Het ontstaat door de samenvoeging van etheen, propeen en een dieen. Door het toevoegen van roet, zwavel en andere vulstoffen kan het mengsel vervolgens worden verwerkt tot een dakbedekking. Door het rubberen aspect heeft EPDM een hoge elasticiteit, zelfs bij temperatuurschommelingen is het nog elastisch.

EPDM is ongevoelig voor UV en Ozon. Het materiaal is duurzaam, milieuvriendelijk en heeft een lange levensduur. EPDM gaat over het algemeen wel 40 jaar mee en is 100% recyclebaar. EPDM behoort tot de meest ecologische dakbedekkingen. Doordat EPDM wortelbestendig is, kun je het dak ook gebruiken om iets groens toe te voegen.

EPDM is ideaal als dakbedekking omdat het onderhoudsvrij en het hele jaar door beloopbaar is.

We snijden deze dakbedekking op maat voor uw dak. Hierdoor past het materiaal exact op uw dak. EPDM wordt koud aangebracht door middel van lijm en dakprimer.

Duurzaamheid

Voor ons staat duurzaamheid centraal. We werken daarom ook op een milieuvriendelijke manier door:

 • Met groene materialen en producten te werken.
 • Al het afval dat we produceren, scheiden we ook. Al het afval wordt daarna via geselecteerde afvalverwerkers op een verantwoorde manier verwerkt.

FAQ

Wat is het verschil tussen het aanbrengen van EPDM en Bitumen dakbedekking?

Bitumen dakbedekking verwarmen we met een brander voordat we het op uw dak plaatsen. EPDM dakbedekking wordt koud verwerkt. Het wordt meestal vastgelijmd. Hierdoor is er geen brandgevaar.

Houdt Barendse Leiden bij de dakwerken ook rekening met het milieu?

Jazeker, het milieu is een belangrijk onderdeel van onze werkzaamheden. Wij hebben verschillende soorten duurzame dakbedekking in ons assortiment, waaronder EPDM en Bitumen. Bij onze dakbedekkingswerkzaamheden scheiden we diverse soorten afval. De afvalstroom wordt via erkende afvalverwerkers afgehandeld en op een milieuvriendelijke manier verwerkt.

Wanneer kan ik Barendse Leiden bereiken voor vragen en advies over EPDM en Bitumen dakbedekking?

Dakdekkersbedrijf Barendse Leiden is 24 uur per dag telefonisch en per mail bereikbaar voor vragen, advies of een offerte.

Ontvang een op maat gemaakte Offerte

100% op maat gemaakt en geheel vrijblijvend


Offerte aanvragen

Vragen of onduidelijkheden?

Wij zijn 24/7 bereikbaar op telefoonnummer:

071 - 5 233 239


Daarom Barendse Leiden

 • Familiebedrijf Sinds 1961
 • A-kwaliteit Materialen
 • Lokaal Aanwezig in Regio Leiden
 • Landelijk Erkend Personeel

Ontvang gratis een op maat gemaakte offerte

100% op maat gemaakt en geheel vrijblijvend

offerte aanvragen