• Familiebedrijf Sinds 1961
 • A-kwaliteit Materialen
 • Lokaal Aanwezig in Regio Leiden
 • Landelijk Erkend Personeel
Wij zijn 24/7 bereikbaar 071 - 5 233 239

Wilt u een radiator vervangen in Leiderdorp of een radiator verwijderen in Leiderdorp? Installatiebedrijf Barendse biedt u de beste radiatoren en de meest vakkundige installateurs van Leiderdorp en omgeving. Naast het verwijderen en vervangen van radiatoren, houden wij ons ook bezig met het verhelpen van lekkages aan radiatoren. Vraag vrijblijvend een GRATIS offerte aan.

Waarom

Daarom kiest u voor Barendse

Expertise, kennis en ervaring zijn benodigd
Het vervangen of verwijderen van een radiator is een complex karwei waar expertise, kennis en ervaring voor benodigd zijn. Daarom is het noodzakelijk om iemand in te huren die verstand van radiatoren heeft, iemand van Barendse.

Snel een werkende radiator geplaatst
Kiest u voor een professional van Barendse dan heeft u snel een werkende radiator die op een vakkundige manier geplaatst is.

In het bezit van professionele medewerkers en apparatuur
Het personeel van Barendse beschikt over een passende opleiding, expertise en veel ervaring op het gebied van radiatoren. Daarnaast hebben wij de beste apparatuur in ons bezit om alle werkzaamheden aan uw radiator naar behoren uit te voeren.

Garantie op werkzaamheden en materiaal
Bij Barendse krijgt u altijd garantie op werkzaamheden en op de materialen die we gebruiken.

Werkzaamheden

Wij kunnen uw radiator vervangen in Leiderdorp en omgeving

De radiator moet in uw woonruimte voor een aangename temperatuur zorgen. Werkt uw radiator niet goed meer, dan kunt u het beste uw oude radiator vervangen door een nieuw exemplaar. Installatiebedrijf Barendse installeert snel en vakkundig een nieuw exemplaar. Wij leveren alleen de beste merken radiatoren.

Wij geven u advies over de juiste radiator passend bij uw energieverbruik

Wilt u een nieuwe radiator aanschaffen of uw oude radiator vervangen? Wij geven u vrijblijvend advies op basis van uw energieverbruik. Daarnaast berekenen we meteen de capaciteit van de nieuwe radiator voor u. Zo bent u verzekerd van een radiator die perfect bij uw situatie past.

Wij verhelpen lekkages bij radiatoren

Lekt uw radiator? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld dat de radiator niet voldoende behandeld is met radiatorlak. Een andere veelvoorkomende oorzaak is een beschadiging aan de radiator. Barendse is expert in het opsporen van lekkages bij radiatoren. De vakbekwame installateurs van Installatiebedrijf Barendse repareren het lek aan uw radiator direct voor u.

Garanties

Laat de werkzaamheden rondom uw radiator uitvoeren door ons

Als u ervoor kiest om de werkzaamheden rondom uw radiator door Barendse uit te laten voeren, dan mag u een persoonlijke benadering verwachten. Onze medewerkers beantwoorden graag al uw vragen en geven u gericht advies.

Als expert op het gebied van radiatoren gaan wij graag een langdurige relatie met u aan. Wij houden precies bij welke werkzaamheden we hebben uitgevoerd. Hierdoor kunnen we u bij een volgend contactmoment weer uitstekend van dienst zijn.

Een overzicht van al onze voordelen:

Garanties
Bij installatiebedrijf Barendse krijgt u garantie op alle werkzaamheden en materialen. De garantie op onze materialen kan oplopen tot wel 20 jaar.

Certificaten en keurmerken
Barendse is een erkend en gecertificeerd installatiebedrijf. Wij zijn in het bezit van de volgende certificaten:

 • VCA* certificaat. Wij werken veilig volgens de geldende ARBO-normen.
 • Kiwa. Onze processen, producten en medewerkers voldoen aan strenge kwaliteitseisen.

Wij werken volgens de geldende ARBO-normen en onze processen, producten en medewerkers voldoen aan diverse kwaliteitseisen.

Daarnaast is Installatiebedrijf Barendse aangesloten bij de volgende brancheorganisaties:

 • Techniek Nederland. De ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel.   
 • InstallQ. Barendse is opgenomen in het erkenningenregister aangezien wij over voldoende vakbekwaamheid beschikken en de juiste uitrusting bezitten die nodig is om het installatiewerk naar behoren uit te voeren.

U profiteert van onze jarenlange ervaring
Installatiebedrijf Barendse is in 1961 opgericht en bestaat dus al meer dan 50 jaar. Deze ervaring gebruikt het derde generatie familiebedrijf om u perfect van dienst te zijn.

Persoonlijke communicatie
24 uur per dag zijn wij bereikbaar voor vragen, persoonlijk advies of een vrijblijvende offerte. Wij communiceren op een persoonlijke manier met u. We luisteren naar al uw wensen en we bieden u maatwerk.

U ontvangt transparante service en duidelijke afspraken
Kiest u voor de service van installatiebedrijf Barendse, dan heeft u geen speciale verzekering nodig. Onze offertes zijn transparant en helder. Wij doen niet aan kleine lettertjes of addertjes onder het gras. De algemene voorwaarden die we hanteren, zijn afkomstig van de Nederlandse brancheorganisatie.

U betaalt vaste voorrijkosten. Een uur wordt per vijf minuten uitgerekend. Voor hulpmaterialen brengen wij slechts één keer een vast bedrag in rekening.

U wordt geholpen door vakkundig personeel
Wij hebben voor alle werkzaamheden die we uitvoeren zelf personeel met jarenlange ervaring in dienst. Ons personeel beschikt over de juiste opleidingen en bezit het VCA-certificaat. Daarnaast werken al onze medewerkers efficiënt en zeer vakkundig.

U krijgt alle nodige aandacht
Heeft u een grote of een kleine klus voor installatiebedrijf Barendse? U krijgt alle aandacht die bij uw opdracht komt kijken.

U krijgt een bedrijf over de vloer met de juiste instrumenten
Barendse beschikt over de meest perfecte uitrusting om het installatiewerk naar behoren uit te voeren. Wij beschikken bijvoorbeeld over meetinstrumenten om installaties op lekdichtheid te testen. Daarnaast zijn de vereiste normen en publicaties aanwezig om een installatie zo te ontwerpen dat voldaan wordt aan de eisen ten aanzien van veiligheid en duurzaamheid.

U wordt geholpen aan de hand van de nieuwste technieken
Wij zijn constant in ontwikkeling. Wij doen er alles aan om ook uw klus met de nieuwste technologieën en technieken uit te voeren.

U wordt volledig ontzorgd
Tijdens het gehele proces wordt u volledig ontzorgd. U hoeft zich nergens druk om te maken. Van aanvraag tot nazorg; wij klaren de klus volledig voor u.

U ontvangt kwaliteitswerk
Wanneer u onze hulp inschakelt, mag u ervan uitgaan dat de producten, diensten en installatieconcepten die we toepassen technisch in orde zijn. Wij gebruiken alleen materiaal van gerenommeerde groothandels. Dit zijn altijd materialen van A-kwaliteit.

Daarnaast krijgt u bij installatiebedrijf Barendse garantie op producten en diensten. Loopt u opnieuw tegen problemen met uw radiator aan? Dan staan we direct voor u klaar om het probleem op te lossen.

U kiest voor een duurzame en groene onderneming
Het milieu is belangrijk voor Barendse. Wij hebben duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan. We werken met groene materialen en producten.

Duurzaamheid

De rol van duurzaamheid binnen Barendse

Wij vinden het milieu van groot belang. Bij Barendse is duurzaam ondernemen daarom onderdeel van de bedrijfsvoering. Dit wordt gedaan door:

 • Ons gebruik van milieuvriendelijke materialen en producten. Denk hierbij aan efficiëntere radiatoren.
 • De scheiding van al ons afval, zoals metaal, bitumen, bakstenen en papier. Vervolgens gaat het afval naar erkende afvalverwerkers die het afval op een verantwoorde manier recyclen of verwerken.

Barendse is dus veel meer dan alleen een bedrijf dat radiatoren vervangt en verwijdert. Wij delen met u ook graag onze expertise op het gebied van duurzaam wonen en werken. Wilt u gericht advies? Neem dan gerust een keer contact met ons op!

FAQ

Wat is een radiator?

Een radiator is een warmtewisselaar. De radiator functioneert door warmte uit een doorstromende vloeistof af te staan aan langsstromende lucht. Radiatoren worden gebruikt in centrale verwarming.

Waarvoor gebruik je een radiator?

Radiatoren zorgen ervoor dat een bepaalde ruimte aangenaam verwarmd is. De gewenste temperatuur in de badkamer is anders dan de gewenste temperatuur in de slaapkamer. Daarom is het fijn als u voor elke ruimte kunt bepalen wat voor die plek de gewenste temperatuur en de meest geschikte radiator is.

Welke soorten radiatoren zijn er?

Er zijn drie verschillende soorten radiatoren:

 • De paneelradiator: Paneelradiatoren zijn de meest gebruikte radiatoren. Ze bestaan uit meerdere platen en zijn voorzien van convectielamellen. Dit soort radiator heeft een snelle warmteafgifte. Dit komt doordat de waterinhoud relatief klein is ten opzichte van de oppervlakte van de radiatoren die aan de lucht blootgesteld wordt.
 • De handdoekradiator: Handdoekradiatoren zijn zeer geschikt voor in de badkamer. U hangt uw handdoek erover zodat deze opwarmt terwijl u onder de douche staat. De handdoekradiator geeft niet alleen warmte af aan handdoeken. De radiator zorgt er ook voor dat u een warme badkamer heeft.
 • De elektrische radiator: Elektrische radiatoren werken op stroom. De elektrische radiator kan overal geplaatst worden waar zich een stopcontact bevindt. De elektrische radiator is dus erg gemakkelijk in elke ruimte plaatsbaar.

Welke werkzaamheden verrichten jullie bij het aansluiten van een nieuwe radiator?

Voor het aansluiten van een radiator moeten er diverse werkzaamheden verricht worden. Allereerst laten we de cv-installatie leeglopen. Vervolgens verwijderen we de oude radiatoren en voeren we deze af. De nieuwe radiatoren worden dan geplaatst en de cv-installatie vullen we opnieuw. Na het ontluchten van de geplaatste radiator testen we deze nog op lekkages en werking.

Doen jullie ook iets aan duurzaamheid en het milieu?

Jazeker! Het milieu is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfscultuur en -strategie. Bewijzen daarvan? Wij scheiden al ons afval en we gebruiken alleen de meest duurzame materialen. Zo dragen wij ons groene steentje bij.

Wat is het verschil tussen installatiebedrijf Barendse en een ander installatiebedrijf?

Installatiebedrijf Barendse

 • Installatiebedrijf Barendse is erkend, in het bezit van certificaten en aangesloten bij de belangrijkste brancheorganisaties voor een installatiebedrijf.
 • Duurzaam ondernemen is onderdeel gemaakt van de bedrijfsstrategie.
 • Wij staan open voor zowel grote als kleine klanten tijdens klussen in of rondom huizen en bedrijfspanden.
 • Wij hebben voor alle werkzaamheden die we uitvoeren zelf personeel met jarenlange ervaring in dienst. Ons personeel beschikt over de juiste opleidingen en bezit het VCA-certificaat. Daarnaast werken al onze medewerkers efficiënt en zeer vakkundig.

Een ander installatiebedrijf

 • Andere installatiebedrijven zijn niet altijd in het bezit van certificaten en ook geen lid van brancheorganisaties.
 • Niet ieder installatiebedrijf werkt milieuvriendelijk en met duurzame materialen.
 • Andere installatiebedrijven richten zich soms alleen op kleine klanten of juist op grote klanten.
 • Andere installatiebedrijven werken vaak met een wisselend personeelsbestand. Het is dan lastig in te schatten of het personeel wel geschikt en ervaren genoeg is voor een bepaalde klus.

Kan ik ook voor andere werkzaamheden bij Barendse terecht?

Ja, wij houden ons naast loodgieterswerk in Leiderdorp ook bezig met woning aanpassingen, dakwerkzaamheden en onderhoud en renovatie.

Ontvang een op maat gemaakte Offerte

100% op maat gemaakt en geheel vrijblijvend


Offerte aanvragen

Vragen of onduidelijkheden?

Wij zijn 24/7 bereikbaar op telefoonnummer:

071 - 5 233 239


Daarom Barendse Leiden

 • Familiebedrijf Sinds 1961
 • A-kwaliteit Materialen
 • Lokaal Aanwezig in Regio Leiden
 • Landelijk Erkend Personeel

Ontvang gratis een op maat gemaakte offerte

100% op maat gemaakt en geheel vrijblijvend

offerte aanvragen